Eca Confeo premix kombi arıza, hata kodları 01, 06, 07, 12, 40, 32, 04, 11 ve diğer arıza kodları bunların anlamları ve servis talebinde bulunmadan yapılması gerekenler bu yazımızda.

Eca Confeo Premix Kombi Arıza Kodları

01 Hata Kodu: Aşırı ısınma arızası

Kalorifer devresi su sıcaklığının 100°C nin üzerine çıktığı zaman ekranda 01 arıza kodu görülür. 01 arıza kodu görüldüğünde sırasıyla petek vanalarını sonrasında kombi alt vanalarını kontrol edin. Vanaların açık konumda olduğuna emin olduktan sonra kombiyi resetleyin.

Resetleme işleminden sonra sorun devam ederse pompa arızalanmış, filtre kirden tıkanmış yada üçyollu tamir takımı arızalanmış olabilir. Sorunun giderilmesi için servisi çağırmalısınız.

06 Hata Kodu: Aşırı sıcaklık uyarısı.

Kalorifer devresi su sıcaklığının 95°C nin üzerine çıktığı anlamına gelir. Kombi aşırı ısınmaya maruz kalıyor demektir.

Uyarı sonrasında cihaza müdahale olmaz ise aşırı sıcaklık kilitlenmesi sorunu yaşanır. Resetmele işlemi sonrasında arıza devam ederse servisi arayın.

07 Hata Kodu: Baca gazı aşırı ısınma kilitlenmesi.

Baca ısısının yükseldiği anlamına gelir. Baca  çekişinde yetersizlik olduğunda ekranda 07 hata kodu görülür. Baca takılımı kontrol edin.

Baca çıkışının önünde engel varmı konrol edin. Cihazı resetledikten sonra arıza devam ederse servisi arayın.

12 Hata Kodu: Kalorifer devresi sensör arızası.

Kalorifer devresi üzerinde bulunan sensör arızalı olabilir. Sensör bağlantılarında kopmalar yada kablolarda oksitlenme olabilir. Arıza tespiti ve tamiri için servis çağırmalısınız.

13 Hata Kodu: Baca gazı sensör arızası.

Baca gazı sensöründe arıza olabilir. Sensör bağlantılarında kopmalar olabilir. Sensör borularında nemlenme olursa bu sorun görülür. Arızanın tespit ve onarım için kombi servisi çağırmalısınız.

14 Hata Kodu: SKS sensör arızası.

İlave boyler bağlanan kazanlarda mevcut olan bir parçadır. Kablolarında yada sensörde arıza olabilir. Arızanın çözümü için servisi arayın.

16 Hata Kodu: Kalorifer devresi dönüş suyu sensör arızası.

Kalorifer devresi dönüş suyu sensöründe sorun olduğunda 16 hata kodu görülür. Sensör arızalı olabilir, sensör bağlantılarında sorun olabilir veya borularında nemlenme olabilir. Hatanın giderilmesi için servisi aramalısınız.

04 Hata Kodu: Alev oluşmuyor.

Ateşleme oluşmuyor arızası. Bu arıza kodu görülünce gaz vanalarının açık olduğunda emin olun.

Gaz vanalarını kapalı ise mutlaka açın. Gaz yollarının açık olduğundan eminseniz cihazı restleyin.

Resetleme işlemi sonrasında arıza devam ederse. Elektronik kartta, iyonizasyon elektrodunda, ateşleme elektrotlarında veya gaz valfinde arızalanma meydana gelmiş olabilir. Sorunun giderilmesi için servisi arayın.

05 Hata Kodu: Alev kaybı arızası.

Brülörde alev kaybı olduğu zaman bu arıza kodu ekranda görülür. Resetleme işlemi yapın. Resetlemeden sonra da sorun devam ederse servis çağırın. İyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde veya elektronik anakartta arıza olabilir.

11 Hata Kodu: Alev devresi arızası.

Gaz valfi kapalı olduğunda brülörde alev algılanıyorsa bu arıza görülür. Bu arıza görüldüğünde servis öncesi kombiyi resetleyin.

Resetleme sonrasında arızada devam ederse sorunun giderilmesi için servisi aramalısınız. İyonizasyon elektrodu, gaz valfi veya elektronik anakart arıza olabilir.

32 Hata Kodu: Düşük elektrik voltajı.

Elektrik şebeke voltajı 160 V altında olduğu zaman 32 arıza kodu görülür. Dairenize gelen elektrik voltajı düşük olabilir. Öncelikle şebeke voltaj ölçümü yapılmalı eğer voltaj ölçümü düşük değilse anankart arızalanmış olabilir. Elektronok anakart arızasının giderilmesi için servisi aramalısınız.

40 Hata Kodu: Kalorife devresi düşük su basıncı.

Confeo Premix kombide 40 arızası ekranda görülünce kalorifer devresi su basınç değeri 1 bar seviyesinin altında olduğu anlamına gelir.

Kalorifer devresi su basınç değeri 1,5 bar seviyesinde olması gerekir. Kalorifer devresi su basınç seviyesinin 1,5 bar olması için kombi dalum musluğunu açarak ekrandaki 40 arıza kodu silinene kadar su basmaya devam edin.

Su basma işleminden sonra arıza devam ederse servisi aramalsısınız. Su basınç sensörü arazalanmış yada kablolarda kopma meydana gelmiş olabilir.

42 Hata Kodu: Su akış denetim arızası.

Kalorifer tesisatında su eksikliği olduğunda, kombi pompasında sorun olduğunda, kabloların yerinden çıktığı zaman bu sorun yaşanabilir. İlk önce kombi su basıncını kontrol edin. Basınç değeri 1,5 bar olması gerekiyor. Basınç istenilen seviyede ise veya su basma sonrasında düzelmiyorsa kalorifer devresine ait olan giriş vanasını kontrol edein. Kapalı ise açın. Ardından birkaç resetleme işlemi uygulayın. Sorun devam ediyorsa arızanın giderilmesi için servisi arayın.

20 Hata Kodu: Gaz valfi devresi arızası.

Gaz valfi devresinde bir sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu olduğunda sorun gaz valfi veya elektronik anakart ile alakalı olabilir. Arızanın tespiti ve tamiri için servisi aramalısınız.

24 Hata Kodu: Fan hızı arızası.

Fan devir hızı çalışma limitleri dışına çıktı zaman bu arıza 20 hata kodu erkranda görülür. Fan ile alakalı ya da elektronik anakart ile alakalı problem yaşanıyor olabilir. Kesin arıza tespiti ve tamiri için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

30 Hata Kodu: CRC- Uzman parametresi arızası.

Kullanıcı olarak kombiye müdahale etme imkanı yok. Arızanıon giderilmesi içim servisi aramalısınız.

31 Hata Kodu: CRC-Güvenlik parametresi arızası.

Cihaza bu arıza durumunda müdahale etmeden servisi aramalı ve yardım almalısınız.

34 Hata Kodu: CRC-BCC-ID arızası.

Yanlış BCC takıldığı zaman yada BCC kazan ile uyumlu olmadığında bu arıza görülür. Cihaza müdahalede bulunmadan servisi arayın..

35 Hata Kodu: BCC yok arızası.

BCC takılı değilse ya da yerinden çıkarıldı ise bu sorun yaşanır. Yeniden montaj için servisi aramalısınız.

36 Hata Kodu: CRC-BCC data arızası.

Arızanın kesin çözümü için servisi aramalısınız.

37 Hata Kodu: Farklı BCC yazılım problemi.

Elektronik Anakart program yazılımı ile BCC program yazılımının uyumlu olmadığını bildirir. Eca Servis müdahalesi gerekir.

38 Hata Kodu: Hatalı BCC-ID numarası.

Yanlış bir BCC takıldı ise ya da BCC nin kazan ile uyumu yoksa bu sorun yaşanır. Servisi arayın.

39 Hata Kodu: Yanlış BCC montajı.

BCC montajı yanlış ise ya da BCC sorunu varsa bu arıza kodu ekranda belirir. Servisi arayın.

50 Hata Kodu: BCC aktivasyon problemi.

BCC aktivasyon prosedürünün tamamlanmadığı anlamına gelir. Bu sorunda mutlaka servis yardımı almalısınız.

52 Hata Kodu: BCC kopyalama problemi.

BCC aktivasyon prosedürü tamamlanamadığı zaman ekranda bu hata kodu görülür. Bu arıza kodunda cihaza müdahalede bulunmayın, arıza kesin için mutlaka servisi yardımı alın.

99 Hata Kodu: Sistem arızası.

Büyük ihtimalle Elektronik Anakart arızalanmış olabilir. Kombi 99 hata kodu verdiği zaman çalışmayacaktır. Resetleme işlemini yapın. Arıza devam ederse servisi arayın. Anakart arızalanmış olabilir değişimi veya tamiri için servisi arayın.