Vaillant ecoTEC INTRO Kombi Arıza Kodları Ve Çözümleri

Vaillant ecoTEC INTRO Kombi Arıza Kodları

Vaillant ecoTEC INTRO kombi arıza kodları ve çözümleri. Resetleme işlemi nasıl yapılır? Arıza kodları Vaillant ecoTEC INTRO kombi ekranında görüldüğü zaman servis talep etmeden önce yapılması gerekenler.

F00 :Gidiş suyu sensör arızası

Gidiş suyu sıcaklık sensörünün arızalanması, sensör kablolarında kopukluk ya da kısa devre olması veya sensör borularının nemlenmesi gibi durumlarda bu sorun yaşanabilir. Net tespit ve sorunu çözümletmek adına servis yardımı almalısınız.

F01 :Dönüş suyu sensör arızası

Kalorifer dönüş suyu sıcaklık sensöründe sorun olduğunu belirten bir arıza kodudur. Bu durumda sensör arızası dışında sensör kablolarında da problem olabilmektedir. Net tespit yapılması ve arızanın giderilmesi amacı ile kombi servisi ile görüşmeniz gerekir.

F10 :Gidiş suyu sensörü kısa devre

Gidiş suyu sıcaklık sensör kablolarında kısa devre durumu söz konusu olabileceğini belirten bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka servis yardımı alın.

F11 :Dönüş suyu sensörü kısa devre

Dönüş suyu sıcaklık ntc si kablolarında kısa devre durumu olduğunda bu sorun yaşanır. Sensör değişimi gerekebilir ya da kablolara müdahale gerebilir. Bu yüzden cihaza müdahalede bulunmadan direkt servisi aramalısınız.

F20 :Emniyet kapanması sorunu

Gidiş veya dönüş suyu ntc sinde temassızlık olabilir. Cihazın su sıcaklığının bu sebeple maksimum seviyeye geldiğini belirtir. Kombi altındaki vanalar ile kalorifer vanalarının açık olup olmadığını kontrol edin. Kapalı ise mutlaka açın. Açık olmasına karşın sorun devam ediyorsa eğer mutlaka resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrası da arıza devam ederse eğer mutlaka servis yardımı alın.

F22/F23/F24 Kuru yanma problemi(Düşük Basınç)

Sistem su basıncı düşük olduğu için bu sorun yaşanıyor olabilir. Öncelikle basıncı kontrol edin. Basınç eğer düşük durumda ise mutlaka basıncı yükseltin yani kombiye su basma işlemi uygulayın. Vaillant ecoTEC INTRO model kombinin sağ alt tarafındaki gri kelebek şeklindeki doldurma musluğunu sola çevirerek açın.

Su sesi geldiğinde basıncı kontrol edin ve 1.5 bar kadar su basın. Su basma sonrasında sorun düzelmezse eğer birkaç resetleme işlemi uygulayın. Reset sonrasında da arızada düzelme olmazsa eğer mutlaka kombi servisi arayarak yardım alın.

F25 :Atık gaz sıcaklığı yüksek durumda.

Emniyet termostatı bağlantısında, ana eşanjörde sorun, kablolarda kopukluk, baca ile alakalı bir problem olduğunda bu sorun yaşanabilir. Bu gibi arıza durumlarında teknik açıdan servis yardımı almanız gerekir. Cihaza herhangi bir müdahalede bulunmayın.

F26 :Alev oluşmuyor

Gaz armatörü arızası olarak adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Gaz armatörü işlev sağlamıyorsa kombi çalışmıyor yani ateşleme yapmıyor demektir. Bu gibi arıza durumlarında gaz armatörü değişimi gerekebileceğinden mutlaka servis yardımı almalısınız.

F27 :Yalancı alev

Bu arıza durumunda öncelikle cihazı resetleyin. Vaillant ecoTEC INTRO kombiyi alev üzerine x işareti olan düğmeye birkaç saniye basılı tutarak resetleme işlemini yapın. Arıza devam ederse işlemi maksimum 3 kez daha tekrarlayın. Sonuç aynı olur ise mutlaka kombi servisi arayın. İyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta veya gaz armatöründe sorun olabilir. Arızanın net tespit edilmesi ve çözümlenmesi için mutlaka servis yardımı almalısınız.F28 Başarısız ateşleme

Birkaç deneme sonrasında cihazın ateşleme yapmadığını yani alevin algılanmadığını belirten arıza kodudur. ecoTEC model kombilerde genelde daha sık karşımıza çıkan bir arıza durumudur. Bu sorunda önce dairenizde gaz var mı yok mu? Kombinize gaz geliyor mu gelmiyor mu? kontrol etmelisiniz.

Yapılan kontrollerden sonra eğer kombiye gaz geliyor ise birkaç kez resetleme işlemi uygulamalısınız. ecoTEC model kombide alev üzerine x işareti olan düğmeye 3 saniye kadar basılı tuttuğunuzda resetleme işlemi yapmış olursunuz.

Bu işlemi birkaç kez tekrar edin. Daha sonrasında arızada düzelme durumu olmaz ise servisi aramalısınız. ecoTEC model kombinin; gaz valfinde, elektrotlarında (iyonizasyon ve ateşleme), anakartında sorun olabilir. Net tespit ve çözüm için uzman yardımı almalısınız.

F29 İyonizasyon arızası

Cihaz çalışır durumda iken alevin söndüğünü belirten arıza kodudur. Bir nevi F28 arızasına benzer. Birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme işlemi sonrasında da arıza durumu devam ederse eğer mutlaka uzman yardımı almalısınız. Bu gibi arıza durumlarında, iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da anakartta sorun olabilmektedir.

F32 :Fan motoru arızası

Fan motorunun arızaya geçtiğini belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu arıza durumunda muhtemelen cihaz çalışmayacaktır. Resetleme işleminden sonra arıza devam ederse arızanın net tespit edilmesi için mutlaka servisi arayın.

F49 :Voltaj arızası

eBUS ta aşırı yüklenme ya da kısa devre gibi durumların söz konusu olduğunu belirten arıza kodudur. Voltajların düşük veya yüksek gelmesi sebebi ile bu sorun yaşanır. Bir süre kadar beklenmeli ve cihazı bu süre zarfında bir müdahalede bulunulmamalıdır.

Cihaz otomatik olarak kendini resetler. İşlemin sonrasında eğer arıza durumu devam ederse anakart yanmış olabilir. Müdahale için servis yardımı almalısınız. Arızanın tekrar etme olasılığı olduğundan önerimiz mutlaka kombi regülatörü kullanımıdır.

F61 :Gaz valfi kumandası arızalı

Gaz armatörüne gitmekte olan kablo demetinde sorun olduğunda, gaz armatörü veya elektronik kart arızalı olduğunda bu sorun yaşanabilir. Arızanın net tespit edilmesi ve çözümlenmesi için mutlaka servisi arayın.

F62 :Gaz valfi geç kapanıyor

Gaz armatörü kapanması gerekirken kapanmıyor ise ya da kapatmada gecikme yaşanıyor ise ekranda bu arıza kodu belirir. Sorun gaz armatörü ya da elektronik kart ile alakalı olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka uzman yardımı alın.

F63 :EEPROM problemi

Elektronik kartın mikro işlemcisinde sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu gibi durumlarda cihaza kullanıcı olarak müdahalede bulunmamalı mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F64 :Elektronik sensör sorunu

Gidiş veya dönüş suyu ntc kablolarında kısa devre olabileceğini belirtir. Bu gibi durumlarda mutlaka uzman yardımı alın.

F65 :Anakart ısısı yüksek

Dış etkenler sebebi ile elektronik karta fazla ısı geldiğini belirten arıza durumudur. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmaksızın servis yardımı almak gerekir.

F67 :Elektronik alev problemi

Cihaz beklenmeyen bir durumda alev sinyali almış. Bu gibi durumlarda elektronik kartta sorun olabilir. Servis çağırmalısınız.

F68 :Dengesiz alev uyarısı

Alevin dengeli algılanmadığını belirten ve alev algılamada bir sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda cihazı birkaç kez resetleyebilirsiniz. Resetleme sonrasında eğer arıza durumunda düzelme olmaz ise mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F70 :Geçerli olmayan cihaz kodu

Daha önce elektronik kart veya ekran kartına müdahale yapıldı ise yanlış kod girilmiş olabilir. Kontrol sağlanmalıdır. Yanlış veya eksik olarak güç kodlama yapılmış olabilme ihtimali vardır. Böyle bir durum söz konusu değilse eğer elektronik kartta sorun olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka servisi arayın.

F71 :Gidiş suyu ntc arızası

Gidiş suyu sıcaklık sensörü sabit bir değer bildirdiği zaman, sensör arızalı olduğu zaman, gidiş suyu borusu doğru dayanmadığı zaman bu sorun yaşanır. Yine de net arıza tespiti ve çözümü için servis yardımı almalısınız.

F73 :Su basınç arızası (düşük durumda)

Su basınç sensöründe kısa devre durumu varsa, kesinti durumu ya da besleme hattında kısa devre durumu varsa bu sorun yaşanabilir. Arızanın net tespit edilmesi ve çözümlenmesi için servisi aramanız gerekir.

F74 :Su basınç ntc sinyali (yüksek durumda)

Su basınç sensörüne giden hatlarda kısa devre varsa ya da su basınç sensöründe dahili bir sorun mevcut ise bu sorun yaşanabilir. Sorunun tespit edilmesi ve arızanın çözümlenmesi için mutlaka uzman yardımı alın.

F75 :Pompa çalışırken basınç farkı algılanmıyor

Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman önce kombinin su basıncına bakın. Basınç düşükse eğer mutlaka kombiye su basma işlemi uygulayın. Su basma işleminden sonra arıza düzelmezse ya da su basıncı ideal konumda ise su basınç sensöründe ya da devir daim pompasında sorun olabilir. Tespit ve çözüm için mutlaka uzman yardımı alın.

F77 :Yoğuşma suyu pompa sorunu

Atık gaz klapesi geri bildirimi olmadığı zaman ya da yoğuşma suyu pompası arızalı olduğu zaman cihaz ekranında beliren arıza kodudur. Bu gibi durumlarda mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F78 Harici reglerde sıcak su çıkış ntc kesintisi

Sıcak su sensörünün köprülenmediğini belirten arıza kodudur. Arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi için mutlaka servisi arayın.

F83 :Gidiş veya dönüş suyu sensör sıcaklık farkı

Öncelikle kombi su basıncını kontrol edin. Basıncı düşük görürseniz mutlaka su basma işlemi uygulayın. Su basma işlemini yaptınız ama arıza devam etmekte ise ya da basınç ideal konumda ise; gidiş veya dönüş suyu sıcaklık ntc sinde çok küçük sıcaklık farkı kaydettiğini veya bir değişiklik kaydetmediğini belirten bir arıza durumudur. Bu durumda kullanıcı olarak müdahalede bulunmadan mutlaka servis yardımı almalısınız.

F84 Gidiş-dönüş suyu sensörü sıcaklık farkı dengesiz

Gidiş-dönüş suyu sıcaklık sensörünün tutarlı değerler bildirmediğini belirtir. Ntc ler birbirine karışmış veya doğru biçimde monte edilmemiş olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için servis yardımı almalısınız.

F85 Gidiş veya dönüş suyu sensörü montaj hatası

Gidiş veya dönüş suyu sıcaklık ntc sinin aynı boruya monte edildiğini veya montajının yanlış bir boruya yapıldığını belirtir. Doğru montaj uygulaması adına servis yardımı almanız gerekir.